Glutenfri rabarberpaj
Smulpaj med årets rabarber, mums så gott!! Detta recept är enkelt och går snabbt att göra, den lena vaniljkrämen fixar du under tiden pajen är i ugnen =) Ät & njut =)

Glutenfri rabarberpaj (smulpaj)
100 gram smör
2 msk socker
1.5 dl glutenfri mjölmix
1.5 dl glutenfri havregryn
Fyllning
1 liter rabarber
1dl socker
1msk potatismjöl
Vaniljsås
4 äggulor
0.5 dl strösocker
1-2 tsk vaniljpasta
3 dl grädde
1 dl mjölk
50 gram smör
Lägg smöret i en kastrull & låt smöret smälta. Rör ner socker, mjölmixen samt havregrynet. Rör tills det blandas.
Skiva rabarberna. Rör ihop socker & potatismjöl & blanda med rabarberna. Sprid ut rabarberna i en pajform, fördela smuldegen över fyllningen & grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter
upp. Häll det över äggblandningenn & blanda. Nu skall blandningen tillbaka i kastrullen. Under låg värme samt omrörning skall såsen tjockna, därefter tar du bort kastrullen från plattan & tillsätter smöret. Häll såsen i en skål eller annat serveringskärl & sätt såsen i kallbad så den svalnar.
Lycka till <3
