Supergoda nöt & glutenfria tryfflar

Mångas favoriter & är snabba att göra. Har rullat hälten av tryfflarna i torrostade solroskärnor & resterande i lingonpulver. De blir lite syrligare i smaken, prova er fram vad som passar er =)
 
Tryfflar
 
2-3dl solroskärnor
Flingsalt
100g ljus choklad
100g mörkchoklad
0.5 dl grädde
1.5 msk smör
0.5-1dl glutenfria rice crisp
Lingonpulver
 
Jag börjar med att torrosta solroskärnorna med lite flingsalt och låter dessa svalna innan jag grovhackar dem.
Hacka chokladen 
Värm grädden inte koka 
Dra kastrullen från plattan lägg i smöret & låt det smälta. Häll grädden över den hackade chokladen & rör försiktigt så chokladen blandas och smälter ihop med grädden. Häll i rice crisp & ca 1 dl av den rostade grovhackade solroskärnorna. Blanda & ställ sedan in i kylen för att stelna ca 1-2 timmar. Forma sedan bollar i valfri storlek & avsluta med att rulla dem i solrosfröna, lingonpulvereller något annat du gillar. Ställ in i kyl igen tills servering, mums!! Lycka till ♥
 
 

Kommentera här: