Gluten & mandelfria mazariner
När det gäller att hitta något som är glutenfritt &/eller mandelfritt gäller det att experimentera =) Dom här goda mazarinerna blev spröda & smakrika med den falska "mandelmassan" Här kommer receptet =)

Gluten & mandelfria mazariner
125 gram rumsvarmt smör
0.75 dl socker
1 ägg rumsvarmt
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1tsk vaniljpasta
Fyllning "Falsk" mandelmassa
1.5 dl solroskärnor
1 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpasta
2 msk mjölk eller grädde
1 ägg
2 msk smält smör
1 dl glutenfri mjölmix
Glasyr
2 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt
Tillsätt alla ingredienser i en matberedare & blanda snabbt ihop till en deg. Rulla bollar & tryck ut i mazarinformar/Aluminiumformar. Om degen känns kladdig kan du alltid mjöla dina händer.
Häll solroskärnor i en mixer & mixa dem till önskad konsistens, tillsätt sedan florsockret & mixa lite till. Lägg till resterade ingredienser & mixa massan tills konsistensen känns len & fin. Fyll sedan formarna med massan, ta ca 2(stora) tsk eftersom det sväller i ugnen. In i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter beroende på ugn. Ta fram & låt svalna. Glaza sedan läckerbitarna med florsockerröran när dom svalnat av.
Lycka till <3

