Hemmagjord glass med torrostade solroskärnor & hallonsås

Glass!! Är så gott med hemmagjord glass, du väljer själv smaksättning, tillbehör & utformning =) Denna glass innehåller endast 2 ingredienser förutom smaktillsatserna. Jag valde till denna glass att tillsätta förutom vaniljpasta, torrostade & grovhackackade solroskärnor. Mums säger jag bara =) Till det valde jag att servera en hallonsås som inte fick bli så söt då glassen i sig är söt. 
 
 
Glass med torrostade solroskärnor & hallonsås
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
0.5 msk vaniljpasta eller vaniljsocker (smaka av!)
1-2 dl solroskärnor
Flingsalt
150 gram hallon
1.5 mskvatten
1.5 msk Strösocker 
 
Lägg den kondenserande mjölken & grädden i frysen ca 30 minuter. Under tiden torrosta solroskärnorna i en varm & torr stekpanna, tillsätt lite flingsalt. Låt solroskärnorna svalna & grovhacka dem sedan.  
Ta ut den kondenserade mjölken ur frysen & häll i en bunke, vispa den fluffig & ta sedan grädden ut ur frysen & häll över den fluffiga mjölken, tillsätt vaniljen & vispa till "glassmeten" blivit fluffig o krämig. Låt solroskärnorna nu blandas med "glassmeten" lägg glassen i form eller burk & frys den minst 3-4 timmar. 
 
Hallonsås
Häll hallon i en kastrull, tillsammans medvattnet & sockret. Värm upp tills sockret & hallonen lösts upp,sila bort hallonkärnorna. 
 
Ta fram glassen i god tid innan servering, servera en glasskula, lite varm (eller kall) hallonsås & njut med en kopp kaffe till =)
 
Lycka till <3
 
 
 
 

Kommentera här: