Supergoda nöt & glutenfria tryfflar
Dessa tryfflar är ju så smarriga så man nästan dånar ;-) receptet är ungefärligt då jag höftat lite sådär på känn :-)
2-3dl solroskärnor
Flingsalt
100g ljus choklad
100g mörkchoklad
0.5 dl grädde
1.5 msk smör
0.5-1dl glutenfria rice crisp
Jag börjar med att torrosta solroskärnorna med lite flingsalt och låter dessa svalna innan jag grovhackar dem.
Hacka chokladen
Värm grädden inte koka
Dra kastrullen från plattan lägg i smöret & låt det smälta. Häll grädden över den hackade chokladen & rör försiktigt så chokladen blandas och smälter ihop med grädden. Häll i rice crisp & ca 1 dl av den rostade grovhackade solroskärnorna. Blanda & ställ sedan in i kylen för att stelna ca 1-2 timmar. Forma sedan bollar i valfri storlek & avsluta med att rulla dem i solrosfröna, ställ in i kyl igen tills servering, mums!! Lycka till ♥
