Gluten & mandelfria semlor

Nu börjar semlorna blomstra på instagram & bloggar =) Blev för sugen för att avstå =) Den här gången blev det både gluten & mandelfria godbitar =) Jag valde att göra dem lite mindre då kan man ta flera om man så vill ;)
Gluten & Mandelfria semlor
150 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk fiberhusk
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 burk kesella
2 msk kardemumma
2 tsk bakpulver
ca 10 dl glutenfro mjölmix
"Falsk" mandelmassa
1 dl solroskärnor
1 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk eller grädde
Lite av innandömet från semlan
Lite av vispad grädde
Smält matfettet & värm med mjölken till 37 grader. Häll mjölkblandningen över smulad jäst i bakbunke. Blanda i fiberhusk & låt svälla i ca 15 minuter. Blanda i kesellan, salt, socker, kardemumman & bakpulvret blandat med mjölmixen. Låt bakmaskinen arbeta degen ordentligt. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut bullar efter önskad storlek & lägg på plåt. Låt degen jäsa ytterliggare 40 minuter. Grädda bullarna i 225 grader mitt i ugnen ca 8-10 minuter beroende på ugn.
Häll solroskärnor, florsocker, vaniljsocker, mjölk/grädden i en mixer, mixa till önskad massa. När semmelbullarna svalnat skär av ett lock & gröp ut lite av bullen & blanda i det i massan, tillsätt även lite av vispad grädde i massan för att få en fin och härlig konsistens. Lägg önskad mängd massa på semmelbullen spritsa vispad grädde & lägg på locket, låt lite florsocker falla över dom fina nybakta semlorna =) Njut med het vägg eller bara som dom är, Lycka till <3

