Gräddfilspannacotta

Denna läckra efterrätt är så god! En mix av syrligt & sött. Den är lätt att göra & uppskattad av de flesta, perfekt inför, under eller efter mello ;)
 
 
Gräddfilspannacotta
 
1 st vaniljstång
1 dl strösocker
2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 dl gräddfil
 
Ta gelatinbladen & lägg dem i kallt vatten ca 5 min.
Dela vaniljstången & skrapa ur fröna. Lägg dessa frön i en kastrull, jag slängde i vaniljstången också =)
Häll i grädden & sockret i kastrullen. Rör om & värm upp tills det nästan börjar koka. Ta kastrullen från plattan, ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg dom i kastrullen. Vispa tills gelatinet smälter & vispa i gräddfilen tills klumpar lösts upp.
Häll upp i serveringsskålar & kyl minst 4 timmar. Servera med färska bär, rårörda hallon eller annat gott. Jag hade färska hallon, blåbär & hjärta av vattenmelon, lite bling(strössel) & färsk mynta
Lycka till =)
 
 

Kommentera här: