Glutenfria biscotti
Biscotti går snabbt att göra & är i sin enkelhet, gott till en slät kopp kaffe, te eller som tilltugg till en dessert =) Dessa är glutenfria och innehåller mörk choklad & pumpakärnor.

Biscotti
2 ägg
1 dl strösocker
100 gram rumsvarmt smör
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
Ca 1 msk kardemumma eller annan smaksättning
0.75 - 1 dl pumpakärnor
100 gram grovhackad mörk choklad
3.5 - 4 dl glutenfri mjölmix
Värm ugnen till 200 grader. Vispa smör och strösocker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda dom torra ingredienserna och blanda ner i ägg & smörsmeten, blanda väl. Häll sist ner den hackade chokladen samt pumpakärnorna. Forma två längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt & grädda i mitten av ugnen i 200grader i 15 minuter. Tag ut plåten och låt längderna svalna lite innan du skär längderna i sneda centimeterbreda kakor. Sänk ugnsvärmen till 120 grader & grädda ytterliggare i ca 30 minuter tills de är helt torra. Jag stängde av ugnen & lät de stå kvar. Satt en träslev i ugnsluckan så att fukten fick komma ut.
Lycka till <3

