Glutenfri Pinocchiotårta

Maräng är så gott och vad passar bättre än att göra en pinocchiotårta att bjuda sina vänner på när dom bjudit på mat =) Varje lördag är schlagerfest & då njuter vi av en massa godsaker, mums här kommer receptet =)
 
 
Pinocchiotårta
 
Tårtbotten
100 gram rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
5 äggulor
0.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 dl glutenfri mjölmix
 
Maräng
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
 
Fyllning
3 dl vispgrädde
500 gram Hallon
 
Dekoration
100gram smält mörk choklad
Spritsad grädde
Färska jordgubbar
Ätbara fjärilar
Bling silverkulor
Mynta
 
Vispa smör & socker poröst. Rör ner en äggula i taget & blanda ner mjölken. Blanda bakpulvret tillsammans med mjölmixen & rör ner i smeten.
Börja med att vispa äggvitorna med lite av sockret ca 1 dl. Tillsätt sedan resten av sockret när marängerna blivit ett fast skum. Jag tog inte fullt 2.5 dl socker utan nöjde mig men 2 dl. Vispa någon minut till.
 
Bred ut smeten på en bakplåtsklädd form (30x40 cm) Bred därefter marängen ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 150 grader i ca 40 minuter.
 
Dela tårtan på mitten efter den svalnat. Lägg vispad grädde på en del & lägg på hallonen. Lägg på den andra botten. Smält chokladen & ringla den över tårtan & garnera efter tycke & smak
Lycka till <3
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Färska jordgubbar, blåbär & hallon
Citronmeliss
Flaggor

 
 
1 Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom:

skriven

mumms

Svar: Kan inget annat än hålla med =) Den är god =)
ensmakavnorrland.blogg.se

2 Esmeralda:

skriven

Åhhh så himla gott!! Detta måste jag testa någon dag :D

Svar: Gör det, du kommer inte att ångra dej =)
ensmakavnorrland.blogg.se

3 Veronica Wallgren:

skriven

Åh vad gott!

Svar: Tack!! Jo den är så god & man kan ju variera fyllning och topping (garnering) med vad man gillar, bara fantasin som sätter stopp 😊
ensmakavnorrland.blogg.se

Kommentera här: