Glutenfri Pinocchiotårta
Maräng är så gott och vad passar bättre än att göra en pinocchiotårta att bjuda sina vänner på när dom bjudit på mat =) Varje lördag är schlagerfest & då njuter vi av en massa godsaker, mums här kommer receptet =)

Pinocchiotårta
Tårtbotten
100 gram rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
5 äggulor
0.5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
5 äggulor
0.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 dl glutenfri mjölmix
2 dl glutenfri mjölmix
Maräng
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
500 gram Hallon
Dekoration
100gram smält mörk choklad
Spritsad grädde
Färska jordgubbar
Ätbara fjärilar
Bling silverkulor
Mynta
Vispa smör & socker poröst. Rör ner en äggula i taget & blanda ner mjölken. Blanda bakpulvret tillsammans med mjölmixen & rör ner i smeten.
Börja med att vispa äggvitorna med lite av sockret ca 1 dl. Tillsätt sedan resten av sockret när marängerna blivit ett fast skum. Jag tog inte fullt 2.5 dl socker utan nöjde mig men 2 dl. Vispa någon minut till.
Bred ut smeten på en bakplåtsklädd form (30x40 cm) Bred därefter marängen ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 150 grader i ca 40 minuter.
Dela tårtan på mitten efter den svalnat. Lägg vispad grädde på en del & lägg på hallonen. Lägg på den andra botten. Smält chokladen & ringla den över tårtan & garnera efter tycke & smak
Lycka till <3

Färska jordgubbar, blåbär & hallon
Citronmeliss
Flaggor
skriven
mumms