Rocky Road

Dom här godbitarna kom till första gången förra julen & blev snabbt en favorit =) Vet inte hur många omgångar som jag gjorde, gav bort i present, vilket blev uppskattat =) Prova dessa, ni blir inte besvikna =) Nötfria & glutenfria.
 
Rocky Road
 
100g ljus choklad
100g mörk choklad
1 msk smör
100g kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpasta/vaniljsocker
12 dumlekolor
1 dl torrostade solroskärnor
ca 1 dl glutenfria rice crisps( efter tycke & smak)
flingsalt
 
Börja med att torrosta solroskärnorna. Låt lite flingsalt hamna över dem. Låt de svalna medans du smälter chokladen tillsammans med smöret över vattenbad. Låt svalna. Tillsätt den konsenderande mjölken & rör försiktigt om. Rör i vaniljpastan/sockret. Dela dumlen i 3 lika delar. Vänd ner dem tillsammans med solroskärnorna & rice crispen. Rör inte för mycket, då smälter dumlen.
Bred ut smeten i en form 15x15 täckt med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, skär sedan i bitar med vass kniv, valfri storlek, mindre bitar, kan man ta fler =) pudra lite florsocker över gobitarna.
Lycka till <3
 
 
 
 

Kommentera här: