Mini pavlova
Det blev över lemoncurd efter påsktårtan så jag slängde ihop en minipavlova som fick bli efterrätt när min fina vän bjöd oss på go middag =)
Dom blev sådär lagomt stora efter en mättande middag, håll till godo =)

MiniPavlova
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
1 tsk vaniljpasta
Lemoncurd
Vispgrädde
frukt och/eller bär till garnering
Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggvitor med hälften av sockret, tillsätt resten av sockret lite i taget samt vaniljpastan. Vispa smeten hård. Rör ner maizenan & spritsa sedan ut runda marängkluttar. Spritsa runt så ett hål bildas i mitten.
Grädda gobitarna i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 100 grader & grädda i 30 minuter till. Marängerna skall blir hårda på utsidan & sega på insidan.
Lemoncurd
3 Citroner
3dl Strösocker
3 Ägg
100 gram smör (kuber)
Riv skalet av 1 citron & lägg i en kastrull tillsammans med saften av alla 3 citroner. Tillsätt äggen samt sockret, sjud & rör till en tjock kräm. Tag av kastrullen från plattan & rör i smöret tills det smält & krämen blir slät. Låt curden svalna, häll upp i burk & förvara den i kylen.
Tag en avsvalnad maräng, lägg på lemoncurd & spritsa på den vispade grädden. Garnera med valfri frukt och/eller bär. Servera genast & njut =)
Lycka till <3