Lakritsmaränger
På lakritsdagen kom dessa goda maränger till =) Provade dessutom att lägga till farinsocker istället för enbart strösocker i marängsmeten. Det blev supergott =) Håll till godo här kommer receptet =)

Lakritsmaränger
3 Äggvitor
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
1/2 tsk citronsaft
1 tsk Vaniljpasta
Valfri mängd lakritspulver
Pastafärg Svart
Värm ugnen till 100 grader. Lägg äggvitorna i en torr & ren bunke. Vispa vitorna på medelhastighet tillsammans med 1/2 dl strösocker & citronsaften. När vitorna skummat till sig och börjar vitna tillsätt 1/2 dl farinsocker, vaniljpastan & resten av strösockret & vispa vidare tills marängen blivit styv & blank. Blanda ner lakritspulvret efter tycke & smak.
Ställ spritspåsen i ett större glas & ringla svart pastafärg efter 3 av sidorna i spritspåsen.
Fyll på med smeten & spritsa sedan på en plåt men glöm ej bakplåtspapper. Jag gjorde ganska stora maränger så det räckte på en plåt.
Grädda på 100 grader i ca 1 timme. Oftast sänker jag värmen till 75 grader & låter de vara inne längre än 1 timme. Känns de fortfarande mjuka öppna ugnslyckan & sätt en träslev emellan så luft kommer in & stäng av ugnen & glöm bort dem ett tag =)
Som sagt varje ugn är unik & det bästa är ju att göra efter din ugn & om du vill ha sega eller hårda maränger, dessa blev lite mitt emellan.
Lycka till <3


skriven
Hur gott lät inte det där då! Älskar lakrits.