Gluten & mandelfri toscakaka
Att vara nöt & mandelallergiker är inte alltid så lätt eller kul när det kommer till bakning. Jag försöker hitta på liknade recept som iaf smakar lite nötlikt. Denna glutenfria toscakaka blev supergod med pumpakärnor & solroskärnor som topp istället för mandel =) Här kommer receptet =)

Gluten & mandelfri toscakaka
100gram smör
3ägg
2dl socker
2.5 dl glutenfri mjölmix
1tsk vaniljpasta
Glasyr
1dl solroskärnor
0.5-0.75dl pumpakärnor
75gram smör
0.5dl strösocker
1msk mjölk
1msk glutenfri mjölmix
Smält smöret & låt det svalna. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Rör ner smöret, vaniljpastan & mjölet. Häll smeten i en smord & bröad form (ca 24 diameter). Grädda mitt i ugnen 175 grader i 20 minuter.
Grovhacka pumpa & solroskärnorna. Smält smöret i en kastrull till glasyren. Tillsätt sockret mjölken, mjölet & de grovhackade pumpa & solroskärnorna. Värmt allt på svag värme. Tag ut kakan efter 20 minuter, lägg glasyren över kakan & grädda ytterliggare 15-20 minuter beroende på ugn, man få passa & se att "toppingen" inte bränns.
Lycka till <3
