Succésstårta
Just nu i Tv8 kan man se Manuela Kjeilen´s bakprogram "Baka med Manuela" (#passionforbaking instagram) Ett inspirerande bakprogram där man får se Manuelas passion för varje sötsak hon bakar =) Tyckte hennes Succésstårta såg så god ut att jag gav mig på att göra Min variant av den smarriga läckerbiten =)

Då orginalreceptet innehåller mandel bytte jag ut mandeln mot torrostade solroskärnor & pumpakärnor. Tyckte fröbotten blev god & balansen mellan solros & pumpa blev helt okej =)
Successtårta
Fröbotten
4 äggvitor
Några droppar Citronsaft av en citron
2 dl Strösocker
1.5 dl Solrosfrön
0.5 dl Pumpakärnor1 tsk Vaniljsocker
Äggkräm
4 st Äggulor
1.5 dl Vispgrädde
2 dl strösocker
1 Vaniljstång
100 gram Rumsvarmt smör
Värm ugnen till 150 grader. Klä en springform med bakplåtspapper. Torrosta sedan solrosfröna. Jag rostade inte allt ca 1 dl rostade jag & resterade 0.5 dl plus pumpakärnorna hällde jag i en mixer. När de torrostade kärnorna svalnat åkte även dom ner i mixern =) Mixa lite snabbt, det får gärna va lite bitar i.

Vispa sedan äggvitorna med citronsaften. Börja på låg hastighet i några minuter för att sedan öka. När vitorna börja skumma tillsätt sockret lite i taget. Vispa till hård & glansigt fin maräng. Tillsätt vaniljsockret. Vänd sedan ner fröblandningen & blanda försiktigt. Häll smeten i formen & grädda i mitten av ugnen mellan 25-40 minuter beroende av ugn. Om den inte verkar genomgräddad vid tidens slut, kan man grädda vidare i nedre delen av ugnen några minuter, håll koll!
Nu är det dags för äggkrämen =)
Lägg äggulorna, grädden, sockret & skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången & lägg ner allt i en kastrull. Under uppvärmningen skall man ständigt vispa tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan, ta upp vaniljstången & kyl ner äggkrämen i en skål med kallt vatten. När äggkrämen har svalnat till rumstemperatur vispar du upp krämen i en maskin eller med en elvisp i några minuter, tillsätt sedan den mjuka smöret. Bred äggkrämen över den svalnade marängbottnen, dekorera med bär minimaränger & riven choklad eller ta precis vad du vill. Ställ in i kylen någon timma innan servering =)
Lycka till <3

